Salı, Nisan 14, 2009

cinayet sebebi anlar 1

Bisikletim bile yok, ancak araba almayı cidden istiyorum. Neden?
Otobüslerden, minibüslerden insanların fütursuzca zaptettiği alanlardan nefret etmek! Sebep belirtmek zor ancak hayatla ilgili tespitleri olan bir insan olarak bir takım şeyleri görüyorum. Kahretsin! Sabahları çokta geç olmayan bir vakitte (9'a çeyrek kala takribi) evden çıkıyorum. Otobüs bekliyorum genellikle, çünkü çok hızlı. Veyahut ben öyle olduğunu düşünüyorum. 65 yaş kartı kullanan insanlara sanırım kılım evet. Saygımda kalmadı artık. (buna dahil olmayan tonton teyze ve amcalarımı yürekten kucaklarım.)1 durak için otobüse binmek, yer verilmesi için genç gördüğü herkesi dolaylı olarakta çemkirse, inip-binmesi 10 dk sürmesi gibi detaylar yüzünden işe geç kalmam, beni bir seri katil olma yolunda teşviklerimi artırıyor.

Yine sessiz bir sabah, evde deodorantını sıkmış, elini yüzünü yıkamış, saçını başını taramış, dişlerini fırçalamış bir insan olarak evden çıkıyorum. Otobüsten indiğimde nedenini bilmediğim bir koku, ağırlıkla kaplanıyorum. Acaba insanlar deodorantı geçtim, sabun kullanmayı da mı unuttu? Yoksa kriz, kriz diye artık yıkanmıyor mu insanlar? Etrafındakilerle omuz omuza seyahat ederken etrafına verdiği zarardan habersiz mi? Ben titiz bir insan değilim, aksine pasaklıyım. Ancak bu kadar değilim. Ve onlara tahammülüm yok. Olmaz, olamaz.

Sizinle bir daha karşılaşmamak üzere. ciao

5 yorum:

yoköylebisevgili dedi ki...

temizlik imandan geliyordu di mi? herkes müslümansa neden bunca "koku" var?

tahtaßo$a dedi ki...

anlamadım ki. sonra hanım evladı muamelesi görüyorum. en çok ona yanarım.

mayksisman dedi ki...

Benim en bayıldığım da otobüs kavgaları. Ciddi ciddi birbirine giren insanlar tanıdım ben. Çok komik ya. Otobüstesin. Taş çatlasa 1 saat aynı ortamdasın. İyi geçinsene kardeşim!

Hoşgeldin bence. Evet, eminim. :)

E dedi ki...

inan ki o otobüsteki insanların hepsi imkanları olsaydı bir arabaya binmeyi tercih ederlerdi. tıkış tıkış insanla dolu bir yerde eziyet çekmeyi kimse istemez. koku konusunda ne yazık ki bir şey söyleyemeyeceğim. temel hijyen kuralları hakkında en ufak bilgisi olmayan bir toplum içerisindeyiz.

tahtaßo$a dedi ki...

@Engin:
buradaki anlattığımı sosyal demogoji ile yıkmanıza izin veremeyeceğim üzgünüm.
ama. bahsettiğim $ey.
deorantı geçtim. sabun? su?

Yorum Gönder